dilluns, 20 de gener del 2014

VOLEM ESCRIURE BÉ!


 És important escriure correctament i que la lletra es pugui lleguir bé !  Aquí teniu una sèrie de consells per a millorar la cal·ligrafia. Són pautes molt generals i de sentit comú però, que a vegades, deixam oblidades.
 Esper que us resultin útils!

PETITS CONSELLS PER A ESCRIURE BÉ...

1.     El nin ha d’estar relaxat abans de començar a escriure.
2.    Seure bé, recolzant l’esquena a la cadira i amb els peus tocant al terra.
3.    No atracar massa el cap al full, els ulls han d’estar a uns 20 – 25 cm aproximadament.
4.    Apropar la cadira a la taula i col·locar-la amb el respatller paral·lel a la taula.
5.    No moure el full contínuament.
6.    Amb la mà contraria a la que escriu subjectar el paper.
7.    Si és dretà, inclinar lleugerament el paper a l’esquerra i si és esquerrà fer-ho cap a la dreta.
8.    Agafar el llapis amb el dit índex i el polze deixant que es recolzi en l’anul·lar. Deixar una distància d’uns 12 mm de la punta.
9.     No pitjar massa, els dits no s’han de tensar.
10.  No demanar-li que la lletra sigui perfecte però sí que es pugui llegir.
11.   Si notes que la lletra està feta precipitadament, dicta-li a menor velocitat o dona-li més temps per acabar els exercicis amb l’objectiu de que la lletra no es faci ràpid i es millori la grafia de les lletres.
12.   Anar provant diferents tipus de pautes per provar la seva lletra a diferents espais: dues ratlles, una ratlla, full en blanc...
13.   Motivar-lo. És important fer-li veure que els exercicis que realitza són importants i que amb el seu esforç i atenció millorarà molt.
14.   Tenir a la vista una mostra o model del treball acabat que li fem fer. Si és possible, incloure una demostració pràctica del procés.
15.   Guiar al nin mitjançant missatges verbals mestres fa la tasca. Emprar fases del tipus: “empra les dues mans, comença a dalt, passa la pàgina...”.
16.   Per a millorar el domini del traç es poden realitzar traços sobre paper amb formes rectes, ones, repassar dibuixos, sanefes...
17.  Per a perfeccionar l’escriptura és important fer el traç de cada una de les lletres en la direcció correcta i amb les proporcions adequades. Així mateix cal corregir omissions, unions incorrectes, moviments inadequats o errades similars. 

  Picant en aquest link trobareu un video explicatiu interessant!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada